Valg av blomster i begravelse – Landes Begravelsesbyrå

Valg av blomster i begravelse

Blomsterkrans med sløyfe

Bårebukett, blomsterkrans, hjertekrans og sløyfebånd – det kan være mange valg knyttet til blomster. Flere velger å tilpasse blomstene etter avdødes personlighet, forteller blomsterforhandler.

Blomster har i lange tider spilt en sentral rolle i sorgen. Ester og Trygve Lande, oldeforeldrene til daglig leder Erik Lande i Landes Begravelsesbyrå, drev blomsterforretning og begravelsesbyrå i Farsund på 40-tallet, i Landesvingen under Farsund kirke. I tillegg drev de gartneri ute i Havika.

I dag samarbeider Landes begravelsesbyrå med flere blomsterforhandlere, et samarbeid som ofte har strukket seg over flere tiår. Det gir trygghet.

– Det er viktig at blomsterbestillingene blir godt ivaretatt, sånn at de pårørende får det de har bestilt, sier gravferdskonsulent Arthur Robertsen i Landes Begravelsesbyrå. 

Som pårørende bestemmer du selv hva vi skal hjelpe deg med. For mange kan det være overveldende mange valg å ta stilling til i forbindelse med at man har mistet noen man er glad i.

Ring oss på telefonnummer 900 98 006 så hjelper vi deg med å sortere tanker og gjøremål. 

Rødt og hvitt 

En av leverandørene til Landes Begravelsesbyrå er Selands Blomster i Lyngdal.

– Det er stort mangfold for hva folk ønsker seg. Noen ber oss lage noe rødt og hvitt. «Det skal bare være fint», sier de, mens andre er opptatt av at det skal være nært og personlig, sier daglig leder og blomsterdekoratør Tove Leksbø.

Som pårørende er det viktig å huske på at ingenting er feil når det kommer til valg av blomster.

Stadig flere velger personlige blomster

Selands Blomster merker at stadig flere ønsker å gjøre blomsterstilen i begravelsen personlig, 

– Var den avdøde fisker, kan man dra inn farger fra havet, garn og skjell. Var avdøde en person som var glad i å gå i heia, passer det kanskje med blåbærlyng, kvist og kvast, og kongler, for å få litt skogspreg over det, sier Tove Leksbø.

Som begravelsesbyrå er det vår jobb å hjelpe deg med alt du ønsker hjelp til i forbindelse med gravferden. Du skal føle deg trygg på at vår erfaring kommer deg til gode enten du ønsker en tradisjonell begravelse, eller om du har spesielle ønsker.